Tjek på inhalation

Hvorfor er det vigtigt at have tjek på inhalation?

Det er meget vigtigt at have helt tjek på inhalation i forhold til astmamedicin, idet man ikke får det rette udbytte af medicinen, hvis man ikke har tjek på inhalation af medicinen. Omkring halvdelen af astmamedicin til inhalation bruges forkert af både voksne brugere og børn. Disse patienter får ikke det fulde udbytte af astmamedicinen, idet den ikke når hen, hvor den skal, når man ikke har tjek på inhalationen.

Hvad sker der, hvis man ikke har tjek på inhalation?

Hvis man ikke har tjek på inhalation af astmamedicin, så er konsekvensen, at sygdommen ikke kommer under kontrol, og at den forværres. Har patienten ikke tjek på inhalation, så kan der komme yderligere hoste og åndenød. Disse symptomer begrænser patienten meget, idet  man ikke kan være fysisk aktiv, hvis man hele tiden får åndenød.

Hvor får man hjælp til at få tjek på inhalation?

Man kan få hjælp på apotekerne til at lære at få tjek på inhalation af sin astmamedicin, således at man få det fulde udbytte af medicinen, og at man kan komme til at fungere normalt igen. Denne hjælp, som apoteket stiller til rådighed, er offentligt finansieret. Apoteket kan give denne hjælp på apoteket, på lokale sundhedscentre eller hjemme hos borgeren selv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.