Rynker

Der er mange måder at behandle rynker på, man kan enten lamme musklerne der skaber rynkerne ved at indsprøjte små mængder af botox (som egentligt heder Botulinumtoksin men som også er kendt under navne som Botulinum toxin A Botox® og Dysport®) i de muskler der bevæger ansigthuden og dermed skaber rynkerne, lammelsen og den deraf følgende fjernelse af rynkerne er midlertidig og skal derfor gentages efter ca. 3 måneder for at opretholde effekten. Det kan være lidt forvirende med de mange forskellige navne her er en liste over en del af dem: Pølsegift, BTX, Botox, Botex, Dysport, Xeomin, Vistabel kært barn har mange navne.

En anden mulighed er at bruge en ikke permanente filler som feks. Restylane®
Restylane virker ved at den bliver sprøjtet in i rynken og dermed udfylder den så huden løftes op til sin oprindelige plads, fordelen ved at bruge en ikke permanente filler som Restylane er at du ikke laver permanente skader med et stof som huden senere vil forsøge at frastøde, ulempen er at rynkerne vil komme igen efter nogle måneder, og så skal man have en ny rynkebehandling igen.

Rynke creme eller rettere anti-rynke-cremer kan være med til at gøre huden tykere og mere smidig, dette kan begrænse udviklingen af rynker, og hvis man bruger lægeordinerede rynkecremer eller nogle af de rynke cremer som rynkeklinikker sælger, kan det give huden et synligt løft og reducere rynkerne.

Læs mere om rynkebehandling og behandling af rynker

Leave a Reply

Your email address will not be published.