Allergi

Hvad er allergi egentlig?
Hvis kroppen opdager noget stof, som den ikke kan lide, så reagerer man på det, og det kaldes allergi. Det kan være forskellige ting, såsom blomsterstøv, husstøv og andet. Dette kan være ting, som man ikke tidligere har haft problemer med, men som lige pludselig giver problemer, og det er langt fra alle, der har problemer med det. Disse ting er ikke farlige for vores immunforsvar, men immunforsvaret kan alligevel opfatte det som en fare, der skal bekæmpes.

Symptomer på allergi
Symptomer på allergi kan være, at næsen pludselig stopper til, øjnene klør og tårerne begynder at løbe. Man kan få besvær med at trække vejret, fordi det kan svide i luftvejene.

Er det noget man har spist, så kan svælget begynde at klø meget. Det er flere og flere, som får nogle af disse symptomer, og derved stiger tallet af allergikere.

 

Er der forskellige typer af allergier?
Der er forskellige typer af allergier, der er kontaktallergier, fødevareallergi, luftvejsallergi.

I luften er der 4 vigtige urostiftere for allergikere, og det er husstøv, pollen, skæl fra kæledyr og skimmelsvampes sporer.

Høfeberallergien er steget voldsomt indenfor de seneste år, og den udgør nu omkring 15% af befolkningen herhjemme. Høfeber er dog ikke altid en allergi, mange mennesker lider af ikke-allergisk helårsrhinit, som behandles på samme måde som høfeber, derfor siger man, at det er høfeber i daglig tale. Astma er også blevet mere udbredt, og det gælder både allergisk og ikke-allergisk astma.

Grundene til dette er meget komplekse. Børn, der bliver udsat for passiv rygning af forældrene, ved man med sikkerhed har en dobbelt så stor risiko for at udvikle astma eller astmatisk bronkitis. De har også større risiko for at udvikle andre overfølsomhedssygdomme. Derfor er det bedst, at børn og voksne ikke bliver udsat for passiv rygning eller rygning i det hele taget.

Leave a Reply

Your email address will not be published.