BOTOX

Hvad er Botox?

Botox er et lægemiddel. Det indeholder et botulinum-toxin, type A, og det kommer fra Clostridium botulinumbakterien. Det kan i meget fortyndede doser sprøjtes ind i små udvalgte ansigtsmuskler, for at glatte rynker ud.

Botox kan i pricippet bruges i hvilken som helst muskelgruppe eller muskel, den oftest behandlet er ”vredes-rynken” i panden mellem øjnene. Andre områder kan være rynkerne på ydersiden af øjnene eller de vandrette linjer i panden.

Hvordan virker Botox?

Botox blokerer nerveimpulser til små ansigtsmuskler og hindrer, at disse muskler trækker sig sammen. På denne måde bliver den overliggende hud glat og uden rynker. Botox virker kun på de steder, som behandles og ikke på de nærliggende muskelgrupper.

Botox gives ved injektion med en tynd engangssprøjte. Der er kun meget lidt ubehag ved behandlingen, da sprøjten har en meget tynd spids. Det kan beskrives som følelsen af et myggestik.

Hvornår kan man se effekten af Botoxbehandlingen?

En Botoxbehandling tager ca. 15 minutter, alt afhængig af hvor mange områder man skal have behandlet. Efter behandlingen kan man genoptage sine daglige gøremål og arbejde uden problemer. De første 3-4 timer efter behandlingen skal man ikke røre ved det Botoxbehandlede område. Det er positivt for behandlingen, hvis man bruger musklerne så meget som muligt den første dag efter behandlingen. Der går et par dage efter injektionen, før Botox begynder at virke, og først efter 7 dage ser man den fulde effekt af behandlingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.