Hvad er høfeber?

Høfeber er en betegnelse for allergisymptomer, der rammer øjne og næse. Det er en noget misvisende betegnelse, idet mange andre allergifremkalende stoffer end hø kan fremprovokere symptomerne. Den lægelige betegnelse for høfeber er allergisk rhinoconjunktivis, hvilket på dansk betyder ”allergisk betændelse i øjne og næse.

Hvad er symptomerne på høfeber?

Symptomer som tæt, løbende og kløende næse og kløende, hævede, røde og irriterede øjne kan være tegn på høfeber. Man kan også opleve nyseture. Disse symptomer kan deles op i tre kategorier: mild, moderat og svær grad, og det kan forløbe over kortere og længere tid.

Hvordan undersøges man for, om man har høfeber?

Når man skal undersøges for, om man har høfeber, så vil lægen ofte kunne få en klar mistanke om, at man har høfeber ud fra sygehistorien. Sygehistorien er derfor en vigtig del af udredningen. Men der skal foretages en allergitest enten i form af en priktest eller en måling af allergiantistoffer i blodet, før den helt rette diagnose kan stilles. Svarene fra disse prøver skal sammenholdes med symptomerne, for at den helt rette diagnose kan stilles.

En priktest er en allergitest, hvor lægen eller sygeplejersken med små stik påfører huden lidt af de forskellige allergener, som du muligvis reagerer overfor. En sådan standardtest vil ofte afsløre, hvilke allergener, som du er overfølsom overfor. Det er ikke alle praktiserende læger, som udfører disse test, hvis de ikke gør, så bliver man henvist til en speciallæge eller allergiklinik.

Behandlingen vil bestå i, at man skal tage nogle antihistaminer, næsespray og muligbis øjendråber.  læs mere om behandlingen af høfeber på apoteket.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published.