Øjenlågsoperation

Hvem får foretaget en øjenlågsoperation?
Alle raske mænd og kvinder kan få foretaget øjenlågsoperation. Patienten skal have godt fysisk og psykisk helbred samt have realistiske forventninger til, hvad der er muligt at opnå ved det operative indgreb. Størstedelen af patienterne er 35 år eller derover. Man kan få foretaget øjenlågsoperation i en yngre alder, hvis der er hængende, poselignende øjenlåg i familien.

Det er vigtigt, at man har for øje, at øjenlågsoperation ikke fjerner rynker, linjer eller mørke ringe under øjnene. Hængende øjenbryn kan heller ikke fjernes ved en øjenlågsoperation.

Hvad kan en øjenlågsoperation gøre for at forbedre udseendet?
Ved hjælp af øjnene udtrykker vi meget af vores personlighed, og det er derfor vores omgivelser lægger meget mærke til øjnene. Men øjnene er også et område som for manges vedkommende bliver påvirket af alderen og den livsstil man fører.

Med tiden bliver muskulaturen omkring øjnene mere og mere slap samt huden i panden, og dette medfører, at de øvre øjenlåg synker ned og hænger mere. Fedtvævet omkring øjeæblet tiltager og kommer til at bule mere og mere frem, og kan derved forårsage poselignende formationer. Dette kan en øjenlågsoperation gøre noget ved.

En øjenlågsoperation kan forbedre udseendet meget, og derved give mere selvtillid til patienten, dette er en årsag til, at øjenlågsoperationer er blevet meget populære.

For hvem er der større risiko ved at få foretaget en øjenlågsoperation?
For patienter med vise medicinske sygdomme kan øjenlågsoperation være mere risikabel, og det kan påvirke forudsætningerne for gennemførslen af øjenlågsoperationen. Det kan blandt andet være tørre øjne, højt blodtryk, karsygdomme, sygdomme i forbindelse med skjoldbruskkirtlen, diabetes og nogle øjensygdomme.

Det er meget vigtigt at informere kirurgen, om man lider af nogle af disse sygdomme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.