Hvad er en blodtryksmåler?

En blodtryksmåler er et apparat, der bruges til at måle blodtrykket på en person. Måling af blodtrykket kan bruges til forskellige undersøgelser, så man kan finde ud af, hvad personen, der er til undersøgelse, fejler. Man kan nu købe blodtryksmålere til at have hjemme, hvis man skulle have brug for regelmæssigt at måle sit blodtryk.

Hvordan bruges en blodtryksmåler?
For at få målt det mest korrekte blodtryk, så går man til lægen, og lægen måler blodtrykket. Lægen bruger en gammeldags blodtryksmåler. Lægens blodtryksmåler er en manchet, som sættes på overarmen, og herefter lægges stetoskopet på armen lige under manchetten. Når dette er gjort, så pustes der luft i manchetten ved at trykke på pumpen flere gange. Så måler lægen på pulsåren under manchetten, mens luften lukkes langsomt ud af manchetten. Når pulsslagene høres, så måles det systoliske tryk, og når pulsslagene lyd forsvinder igen, så måles det diastoliske tryk.

Blodtryksmålere til hjemmebrug
Det er i de seneste år blevet meget populært at have en blodtryksmåler hjemme. Med en sådan blodtryksmåler er det muligt at måle blodtrykket på et hvilket som helst tidspunkt og i hjemlige omgivelser, hvilket kan give større sikkerhed for resultatet af blodtryksmålingen, da man tit kan være nervøs og urolig, når man sidder hos lægen.
Måler man sit blodtryk hjemme med en blodtryksmåler, og man vurderer, at trykket ikke er helt godt, så bør man søge egen læge, og få lægen til at måle blodtrykket. Således at en sundhedsfaglig person har vurderet blodtrykket. Så der kan blive gjort noget, hvis det er nødvendigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.